Sponsorlu Bağlantılar
Karalahana Dolması
Malzemeler:250 gr kıyma,1 su bardak prinç,1 su bardak bulgur,2 adet kuru soğan,1 demet karalahana,limon,1 er yemek kaşık biber salça ve domates salça,1 tutam maydanoz,1 tatlı kaşık pulpiber ,1 tatlı kaşık tuz,1tatlı kaşık kurunane,1 çay kaşık karabiber,1 limon(yarım içine yarım dışına)
Karalahanayı sıcak suda haşlayalım.Soğuk suya batırıp süzgeçe alalım.Suyu süzsün
Hazırlanış(içi):Bulguru ve pirinç yıkayalım.Kuru soğanları ince doğrayalım.Bir tabak içine bulguru pirinci alalım üzerine soğanları ekleyelim.Salçaları ve baharatları ilave edelim.Maydanozları ve kuru naneleri de ince kıyıp içine ilave edelim.
Haşlanmş yapraklarımıza malzemeleri 1 er tatlı kaşık koyup saralım.Tencereye dizelim.Kaynamış 2,5 su bardak suyu yaprakların üzerine 1cm basacak şekilde ilave edelim.Limonun yarısını tencere içine sıkalım.Pişerken zeytinyağ ilave edelim.Tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat pişirelim afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments